Werk in uitvoering!

De eerste werkweek zit erop. Ik (Simon) ben gestart als Senior Biomedical Technician (medisch technicus). Een coördinerende functie in het ziekenhuis. Vooraf wist ik niet precies wat ik ging doen en wat er allemaal moest gebeuren. In de eerste dagen ben ik voornamelijk verkennend bezig geweest. Gelukkig kende ik het ziekenhuis al een beetje aangezien ik in januari hier ook al aan het werk was geweest. In deze week was mijn belangrijkste taak om de mensen met wie ik werk te leren kennen. Naast vele gesprekken voeren heb ik me ook ingelezen op de onderwerpen en overzichten gemaakt. Onder andere sprak ik met Guido, mijn leidinggevende in januari. Hij zit nu op het andere schip van Mercy Ships. Hij helpt me op weg en geeft me advies.

In het ziekenhuis hebben we een eigen werkplaats en werkplek. Dit is maar zes trappen naar beneden vanaf onze hut. We zitten deze eerste week met z’n vieren en er zijn maar drie werkplekken beschikbaar, dus moeten we flexibel zijn. De komende maanden zullen er regelmatig medisch technici komen en gaan. Onze opdracht is om de apparatuur in het ziekenhuis veilig en inzetbaar te maken zodat de Global Mercy in 2023 ingezet kan worden in West-Afrika.

Ik zal leidinggeven aan een team van medisch technici en het werk plannen en (laten) uitvoeren.  Er zullen regelmatig ook mensen van buitenaf komen om medische apparatuur klaar te maken, die we gaan begeleiden. Leidinggeven aan mensen is nieuw voor me. Ik ben wel bekend met het leiden van projecten, maar nog niet als teamleider. Voor mij een mooie kans om me daarin verder te ontwikkelen. Gelukkig is het ziekenhuis en medische apparatuur geen onbekende van me en kan ik dus mijn ervaring en kennis goed gebruiken. Een uitdagende rol in een nieuwe omgeving.

4 reacties

  1. Zo tjonge Simon, dat is een behoorlijk uitdaging ’teamleider’ zijn! Maar dat gaat je vast ook lukken.
    wel heel tof omdat te gaan proberen en doen.
    Heel veel succes! en zet hem op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *