Stilte / storm

Eindelijk was het zover: het was tijd om Tenerife te gaan verkennen! Net zoals in Goudriaan hebben we geen eigen auto, maar hebben we een deelauto. We kunnen gebruik maken van 3 gehuurde busjes. Nu zijn er 3 busjes beschikbaar voor alle mensen aan boord (dat zijn er nu zo’n 160), dus je moet er op tijd bij zijn om een busje te reserveren. Wij zijn het niet gewend om ver vooruit te plannen, dus we hadden tot nog toe weinig geluk. Deze zaterdag was het dan toch echt gelukt. We zouden lekker een ochtendje weg gaan. Op vrijdagavond maakten we plannen: het werd een bezoekje aan het dichtstbijzijnde strand, in El Médano op zo’n 12 km afstand van het schip. Voor de zekerheid bekeken we nog even het weerbericht – we zijn tenslotte Hollanders – maar hier is het eigenlijk altijd 25-30 graden. De verwachte temperatuur viel niet tegen, maar ze gaven heel veel regen op. Balen! Om nu met een baby in de stromende regen naar het strand te gaan, leek ons niks. Dus we hebben onze avonturen op Tenerife maar uitgesteld.

Vanuit Nederland kwam in de loop van het weekend regelmatig de vraag hoe het met de storm was. Storm? Welke storm? Ja, het regende onafgebroken, maar het waaide bijna niet. Aangezien het hier altijd flink waait, was dit wel een gekke gewaarwording. We hielden er rekening mee dat dit de stilte was voor de storm. Alles wat los stond op het dek of aan wal werd vastgezet. Binnen werd het gezellig gemaakt met warme chocolademelk en pannenkoeken. Wij waren niet de enigen die de plannen hadden gewijzigd, dus het was gezellig druk aan boord. Via het Nederlandse nieuws hoorden we dat er rekening gehouden werd met het ergste. Nou, dat kan wat worden: onze eerste orkaan! Na 2 dagen regen en weinig wind ging het maandag weer waaien en ging de zon weer schijnen. Was dat echt alles? Ja, blijkbaar wel. Op andere plekken heeft de storm (vooral de regen) schade veroorzaakt, maar gelukkig kan het schip goed tegen water, dus wij hadden nergens last van.

Na het weekend voelde ik me niet helemaal fit en op dinsdag moest ik toegeven dat ik toch echt verkouden was. Aangezien virussen aan boord van het schip zich razendsnel verspreiden, zijn ze erg voorzichtig. Ik moest in quarantaine en wachten op de zuster die een coronatest kwam afnemen. Ook Joas was verkouden en Isa was niet helemaal fit. Uit voorzorg zijn we alle drie getest en moesten we in de hut blijven tot de testuitslag er was. Het leek me wel lekker even een dagje niks, maar met 2 kinderen ben ik niet toegekomen aan ‘niks doen’. De kinderen hadden een sneltest gekregen, dus daarvan bleek al snel dat ze negatief testten. Rond 16 uur kwam ook de uitslag van mijn PCR-test: negatief. We kregen bericht dat we uit quarantaine mochten, maar zolang er verkoudheidsklachten zijn, moeten Isa en ik een mondkapje dragen. Nu is Isa gelukkig niet verkouden geweest, dus die kan nu alles weer doen. En ik zeg lekker nog wat afspraken af: even genieten van ‘niks doen’. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *