Ontspullen

Zal het lukken om elke week een blog te schrijven? Geen idee, maar ik ga het gewoon proberen. Aangezien Simon straks 5 dagen zal werken en ik “alleen maar” voor de kinderen hoef te zorgen, zal ik (Marieke) de blogs voor mijn rekening nemen.

Hoe zal het leven er straks uit zien? Doordeweeks zal Simon werken en Isa zal naar school gaan. Ik zal dan voor Joas zorgen en Isa helpen met haar huiswerk. In de weekenden is er de mogelijkheid om Tenerife te verkennen. We hebben al veel positieve verhalen gehoord over het eiland, dus we kijken er naar uit om het zelf te gaan ontdekken.

Aan boord van het schip hebben we een eigen hut met drie slaapkamers. Gelukkig is bijna alles aanwezig, want we kunnen niet zo veel meenemen in het vliegtuig. Voor ons dus de lastige taak om te kiezen wat we echt mee willen nemen. Het is een hele goede oefening om te ontdekken wat we echt nodig hebben. Dat blijkt prima in een aantal koffers te passen.

Foto: Mijn opgeruimde kledingkast

Wel gek dat we een huis achterlaten vol met spullen. Het meeste zullen we niet missen als we weg zijn. Dus daarom stel ik mezelf nu elke keer de kritische vraag: word ik blij als ik dit over 4 maanden weer heb? Zo niet, dan kan het gelijk het huis uit. Zo zijn er de afgelopen dagen al flink wat zakken/dozen weggebracht naar anderen, de kringloop en de kledingcontainer.

Ontspullen stond al lang op mijn to-do-lijst, maar ons vertrek naar de Global Mercy heeft me het laatste zetje gegeven. Hoe fijn dat de spullen die hier niet gebruikt worden – en alleen maar ruimte in beslag nemen – nu bij iemand anders een tweede leven krijgen. Daarnaast weet ik nu ook veel beter wat ik heb en wat ik wel/niet aan moet schaffen voordat we vertrekken.

Ik kan het iedereen aanraden om op een andere manier te kijken naar de spullen die je hebt. Niet bedenken ‘wat kan er weg?’ maar ‘wat wil ik echt houden?’. Wil je hier meer over weten, dan zijn er allerlei boeken over geschreven. Deze vond ik erg goed: ‘Meer door minder’ van Joshua Becker. Te leen bij de bibliotheek en als e-book in de online bibliotheek.

2 reacties

 1. Dag Marieke,
  Gaat je vast lukken, wekelijks bloggen. Jij hebt die discipline (ik denk terug aan het Dagboek van Goudriaan..).
  Wat ontzettend leuk en goed dat jullie dit avontuur aangaan. Ik volg al vanaf het begin de familie Boer (www.boeraanboord.nl) en wist ook al van het eerdere werk van Simon aan boord bij hen.
  Des te leuker dat jullie nu ook zélf echt ‘aan boord’ gaan met het gezin! Een grote verandering voor 4 maanden, maar vast een onvergetelijke ervaring!
  Wat betreft deze blogpost: ik heb meteen het e-book ‘geleend’ en ga het lezen! Dank je wel voor de tip hoor!
  Voor nu wens ik je alle succes en zal vanmiddag na de Tentdienst een donatie doen!
  Groetjes, Florina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *