Nu we er toch zijn…

Wat zal ik eens schrijven over Tenerife? Ik heb de introductie van deze blog een aantal keer gewist en opnieuw geschreven. Eigenlijk ben ik helemaal niet enthousiast over het eiland. Ik vind het maar een droog en kaal eiland. En de delen waar het niet droog en kaal is, daar is het zo vol met toeristen, dat ik het ook niet leuk vind. Oeganda vond ik veel mooier dan Tenerife! Ik voel me een beetje een zeur. Maar misschien moet ik ook realistisch zijn: we hebben echt maar een heel klein stukje van het eiland gezien. We hebben maar beperkt tijd om het eiland te verkennen en met een baby zijn veel dingen niet mogelijk. Dus alles wat we gedaan hebben is mooi meegenomen en alles wat de komende weken nog lukt is een bonus.

In de afgelopen weken hebben we een aantal activiteiten ondernomen waardoor ik het eiland wel wat meer ben gaan waarderen. We hebben mooie natuur gezien en ook genoten van het lekkere weer. In de zomermaanden was het erg warm, zeker ook voor Joas, maar nu is de temperatuur heerlijk. Zeker als ik me bedenk dat jullie in Nederland een winterjas aan moeten en wij aan een shirtje genoeg hebben. Het leven is niet altijd eerlijk en dit keer is het in ons voordeel 🙂

29 oktober – Santa Cruz de Tenerife
We hebben een park bezocht en een toeristische markt. Vooral het park was leuk, omdat er heel veel planten waren en het heerlijk was om weer vogels te horen fluiten.

13 november – Anaga mountains
We hebben een wandeling gemaakt in de bergen, in het bos. Het laatste stuk van de rit was heel mooi: uitzicht over een groot deel van het eiland. Tijdens de wandeling zag je helaas weinig van het uitzicht, omdat het bos zo dichtbegroeid was.

26 en 27 november – Los Christianos
Op zaterdag zouden we met elkaar gaan zwemmen, maar het was op het strand echt te warm voor Joas. Daarom ben ik op zondag nog een keer gegaan met Isa en andere mensen van het schip. We hebben echt genoten van het heldere water en de heerlijke temperaturen. Maar ik blijf het gek vinden: het zand is geïmporteerd, omdat toeristen een wit strand mooier vinden…

Eén reactie

  1. Ha Grote en kleine Borren
    Leuk weer wat te lezen van jullie
    Wat zal het wennen zijn weer in jullie eigen huis, school kerk en familie.
    Vandaag de Adventkalender ontvangen en moet zoeken naar een mooie slogan, valt nog niet mee.
    Geniet nog van de laatste weken daar en een vriendelijk groet van Corry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *