Nieuwe baan – ga ik terug?

Ik (Simon) werk sinds 1 november voor Mercy Ships. Een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging. De periode van vier maanden van vorig jaar is heel goed bevallen en ik ben gevraagd om te komen werken (betaald) voor Mercy Ships. Ik had het heel goed naar mijn zin in het Erasmus MC, maar ik ben toch van baan gewisseld. Mijn hoop is dat ik een bijdrage kan geven aan de medische zorg voor levens veranderde operaties. Ik ga me voornamelijk bezig houden met het aanschaffen en controleren van medische apparatuur en ook ondersteuning geven aan de gebruikers van deze apparatuur. Dit doe ik voornamelijk in Rotterdam.

Kantoor van Mercy Ships in Rotterdam

Sinds ik weg ben op de Global Mercy, is het schip in 2 landen geweest. Eerst in Senegal (ook patiënten uit Gambia) waar er ruim 800 operaties zijn uitgevoerd. En er zijn 600 gezondheidswerkers opgeleid. Hierbij hebben ruim 1100 vrijwilligers, uit 59 landen, meegeholpen. Nu ligt het schip in Sierra Leone voor 10 maanden. De bedoeling is om ruim 2300 operaties uit te voeren. En er wordt ook veel kennis gedeeld met lokale gezondheidswerkers.

Op 17 november vlieg ik voor een periode van drie weken naar Sierra Leone (West Afrika) om te kijken hoe het nieuwste schip functioneert als ziekenhuis. Uiteraard ga ik ook mijn handen uit de mouwen steken. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *