Ik ga op reis en ik neem mee

Wat was ik altijd slecht in het spel ‘Ik ga op reis en ik neem mee’! Eigenlijk denk ik dat ik er nu nog slechter in ben, want mijn geheugen lijkt tegenwoordig wel een zeef. Maar ja, als volwassene hoef je dit spel gelukkig niet zo vaak te spelen. Bij dit spel valt het me altijd op dat de gekke dingen, zoals ‘Oma’s gebitsbakje’ veel makkelijker te onthouden zijn dan de gewone dingen, zoals ‘sokken’. Daarom vandaag een stukje over wat we mee gaan nemen en dan vooral de bijzondere dingen.

En bij deze ook alvast antwoord op de vraag die we heel veel horen: Nee, we hebben onze koffers nog niet ingepakt, want dan hebben we geen kleding meer om aan te trekken…

Wasbare luiers

Er zijn niet zo veel mensen die begrijpen dat wij met veel plezier gebruik maken van wasbare luiers. Er zijn nog minder mensen die begrijpen dat de wasbare luiers ook mee gaan aan boord. Wasbare luiers hebben een aantal voordelen. De eerste is dat het ontzettend veel geld bespaart. We hebben ongeveer 200 euro uitgegeven aan luiers en die kunnen mee totdat Joas zindelijk is. Wegwerpluiers kosten gemiddeld 1500 euro voor de hele luierperiode. Natuurlijk kost het wassen van luiers ook geld, maar zeker minder dan we besparen. Daarnaast zorgen wegwerpluiers voor zo’n 1000 kilo afval per kind. Daar besparen we dus ook op. Aan boord van het schip is er nog een extra voordeel: ik hoef niet naar de winkel om luiers te halen. Ideaal!

Wasbare luiers: een ouderwetse vouwluier of een voorgevormde luier in een waterdicht overbroekje.

E-reader

Wat zou ik graag een stapel boeken in mijn tas willen stoppen. Op dit moment heb ik het idee dat ik aan boord alle tijd heb om te lezen. Ik hoef niet te werken, er wordt gekookt en onze kleine hut is natuurlijk zo schoon. Wat mij betreft houd ik vier maanden vakantie en daar horen voor mij veel boeken bij. Nu zijn boeken zwaar en mogen we maar weinig bagage meenemen, dus die stapel laat ik toch maar thuis. Ik was dan ook erg blij toen ik ontdekte dat iemand een e-reader had maar nooit gebruikte. Die mogen wij nu meenemen. Ook voor Isa staan er inmiddels boeken op, want dan kan zij ook oefenen met Nederlands. Ik ben benieuwd wie er meer boeken zal lezen. Ik heb het vermoeden dat Isa gaat winnen…

Gods zegen

Aanstaande zondag zal de dominee ons een reiszegen geven. Van harte welkom om de dienst bij te wonen in de kerk van Goudriaan. Online volgen is ook mogelijk via: Hervormde Gemeente Goudriaan – Kerkdienstgemist.nl De dienst start om 9:30 uur en tijdens de dienst zal er een moment aandacht zijn voor onze reis. We zullen vertellen over Mercy Ships, we krijgen een reiszegen van de dominee en we zullen een lied zingen dat Isa heeft uitgekozen. Het lied heet ‘Op reis’ en het zou natuurlijk erg leuk zijn als iedereen zondag mee kan zingen en ook de bewegingen mee kan doen. Het filmpje hieronder helpt je op weg.

Geen corona

Iets wat we niet mee mogen nemen aan boord is Covid-19. Wanneer er iemand aan boord van het schip corona heeft moet diegene in zijn hut in quarantaine. Dat is natuurlijk heel vervelend, niet alleen omdat een hut niet heel groot is, maar ook omdat het werk dan stil ligt. Om te voorkomen dat wij corona mee nemen, moeten we testen voordat we in het vliegtuig stappen. Als we positief testen moeten we onze reis uitstellen. Daarom zullen we de komende week wat meer afstand houden en wat voorzichtiger zijn. Dit gaat zeker een uitdaging worden, vooral omdat er deze week feestweek is in het dorp. We hopen zeker mee te genieten van een aantal activiteiten, maar kiezen er ook voor om een andere activiteiten over te slaan. Helaas, maar het voordeel is dan weer dat we wat extra tijd hebben om onze koffers in te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *