Gods plan met het ziekenhuis

De ene dag denk ik, we gaan als een speer en het schiet goed op. De andere dag denk ik, gaat dit ooit nog lukken? Het werk komt met vele uitdagingen en verrassingen. Soms eenvoudig op te lossen, maar soms kost dit tijd en aandacht.

In het ziekenhuis liggen de plafondplaten nog in de gangen en wordt er hard gewerkt om alle (medische) gas-pijpleidingen te plaatsen en dicht te maken. Dit project duurt langer dan verwacht en dat heeft ook uitwerking op onze werkzaamheden. In de tijd dat ik hier ben, gaat het niet lukken om alles af te ronden. Ik vraag me soms af of het goed komt. Al blijf ik wel vertrouwen op God, dat Hij zorgt dat het klaar komt. Gelukkig hebben we vele andere taken kunnen oppakken. In het kort, alle operatiekamers hebben nu OK-lampen en videoapparatuur (schermen en aansluitingen in de muur om apparatuur op aan te sluiten). Daarnaast is er gewerkt aan centrale zusterposten met patiëntmonitoring, was- en desinfectiemachines van de centrale sterilisatie, radiologie apparatuur en de tandartskamer (speciaal voor de mensen aan boord). Eigenlijk gebeurt er veel meer dan je denkt.

Mijn hoofdtaak is het aansturen van een groep medisch technici (en deze groep verandert regelmatig, want het is komen en gaan van mensen) en ze van werk te voorzien. Daarnaast ben ik regelmatig in gesprek met mensen van buiten het schip zoals bedrijven die langs komen en mensen op het hoofdkantoor in Amerika (voornamelijk via Teams). Ik probeer het werk te overzien en daar waar nodig (de grote uitdagingen en de lastige verrassingen) actie te ondernemen en eventueel oplossingen aan te dragen.

Afgelopen week merkte ik dat veel op zijn plaats valt, zeker als ik kijk naar mijn team. Elke keer verbazen de medisch technici mij met hun kennis en vaardigheden. Dat ze met elkaar samen werken. Dat ze elkaar leren kennen en ook vrienden maken op het schip. Ik zie dat mensen op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Je ziet dat God zijn plan laat werken en daar ben ik ook onderdeel van.  Ook God heeft mij hier geplaatst, op de juiste tijd en op de juiste plaats. Ik geniet enorm van de mensen om me heen en het werk dat ik mag uitvoeren. Ook al is het niet altijd makkelijk.

In de laatste weken gaan we uiteraard proberen om zoveel mogelijk af te ronden en te kijken welke taken er blijven liggen in het nieuwe jaar. We lopen achter op het administratief bijhouden van al het werk, dus daar gaan we ook mee aan de slag zodat we het hopelijk deze maand af kunnen ronden. In december zal de Africa Mercy ook hier aanmeren en gaan we het werk overdragen aan 2 medisch technici die het gaan overnemen van ons. Dan krijg ik ook de kans om op het andere schip te kijken! Ik kijk ernaar uit!

Gebedspunten:

 • De laatste weken werk voor mij, dat ik het goed mag afronden
 • Dat de Africa Mercy veilig naar Tenerife mag varen, begin december
 • Een goede overdracht naar de mensen die het van mij overnemen in december

2 reacties

 1. Goed om te lezen Simon. Keihard aan het werk en keihard aan het vertrouwen. Een combi die zijn vruchten af gaat werpen. Kan niet anders. Veel succes en plezier!

 2. Ha Simon,
  Mooi om zo een persoonlijk inkijkje te krijgen. We zijn blij dat je aan boord bent en dat je door alles heen omhoog blijft kijken!
  We zien er naar uit om jullie binnenkort weer te ontmoeten!
  Hartelijke groet,
  Guido & Marie-Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *