De tijd vliegt

Het einde van onze tijd op de Global Mercy komt in zicht. Over een maand, 24 december, vliegen we weer terug naar Nederland. Ik ben hier zelf wat meer mee bezig dan de rest. Simon zit volop in het werk en heeft geen tijd om na te denken over naar huis gaan. Isa wil nog helemaal niet naar huis, die vindt het hier veel te leuk. Ze geniet heel erg van school en heeft veel plezier met haar vrienden en vriendinnen aan boord. Hoewel ze soms ook wel mensen of dingen van thuis mist, zegt ze toch vol overtuiging: ik wil hier graag blijven!

Dat Isa het hier zo naar haar zin heeft komt vooral door school. Allereerst is het gewoon een heel fijne school, met een lieve juf en een kleine klas. Dit is gewoon super luxe. Daarnaast zijn er heel veel leuke extra activiteiten. Afgelopen week was er ‘Jabulani day’, een dag waarbij iedereen (inclusief het personeel) verkleed gaat in een bepaald thema. Daarnaast hebben ze dan de hele dag allerlei activiteiten rondom het thema. Deze keer was het thema kamperen, dus Isa heeft gezellig met haar klas in een tent gezeten, een verrekijker gemaakt en marshmallows gegeten.

Wat ik ook erg leuk vind aan de Mercy Ships Academy is dat elke klas een ‘sea glass’ heeft. Dit is een glazen pot en daarin mogen kinderen soms een steentje doen, bijvoorbeeld als ze iemand helpen, als ze goed luisteren of als iemand nul fouten heeft bij een toets. Als het glas vol is, dan mag de klas een beloning kiezen. De eerste keer dat het glas vol was, is Isa met haar klas bij de McDonald’s gaan lunchen. Afgelopen week was het glas weer vol en hadden ze een spelletjesavond. Er was een playstation neergezet en er waren allerlei bordspellen. Uiteraard was er ook allerlei lekkers te eten en te drinken. Isa heeft hier ontzettend van genoten. Daarnaast heeft het ook een positieve uitwerking op de klas. Het zijn leuke momenten waarin de klas nog hechter wordt en het is een hele leuke manier om goed gedrag te belonen. Wat mij betreft is dit een aanrader voor elke school. 🙂

In de komende weken staat er nog genoeg leuks op de planning.
– Isa gaat nog met schoolreisje naar een bos om daar allerlei leuke activiteiten te doen.
– De Sint komt nog op bezoek op het schip. Wie weet neemt hij ook een cadeautje voor ons mee?
– Isa mag meespelen in een kerstvoorstelling. Hier heeft ze heel veel zin in.
– Er zijn allerlei kerstactiviteiten aan boord, zoals een kerstmarkt en een wedstrijd wie de mooist versierde deur heeft. Volgens mij gaat het reuze gezellig worden.
– We hebben nog 4 weekenden om Tenerife te verkennen. We willen in elk geval nog naar het toeristische strand, want daar zijn we nog steeds niet geweest.

Ik denk dat de komende weken voorbij zullen vliegen, net als de afgelopen maanden aan boord. Dus voor nu gaan we er nog maar even volop van genieten. En mochten jullie nog vragen hebben of nog meer willen weten over iets dat ik heb geschreven, laat het dan vooral weten!

Eén reactie

  1. Hallo Borretjes,

    Nog een kwart hoor Marieke en dat zit het er echt op.
    Geniet nog maar deze laatste weken. ik vind het elke week heerlijk om jullie blog te lezen. Je krijg misschien niet altijd reacties maar weet dat er veel (famile) leden etc. zijn die het ook lezen. Dat hoor ik dan weer….
    Lieve Groeten Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *