Dankbaar

Laat ik maar met het goede nieuws beginnen: we hebben ons streefbedrag gehaald! Er zijn zoveel giften gegeven, dat we op dit moment 7.714 euro binnen hebben. We weten dat er nog geld onderweg is, dus onze financiën zijn rond! We zijn ontzettend dankbaar dat zoveel mensen ons hebben gesteund. Het voelt echt als een waardering voor wat we doen. Daarnaast danken we God dat Hij voorziet! Ook deze keer blijkt weer dat we op Hem mogen vertrouwen.

Het ziet ernaar uit dat we geld over zullen houden. Dit geld zullen we doneren aan anderen op de Global Mercy die de extra financiën goed kunnen gebruiken. Op die manier maken we (en jullie!) het mogelijk dat zij zonder financiële zorgen op het schip kunnen blijven werken.

Wat ook erg fijn is, is dat ik eindelijk tijd heb gehad om te lezen. We hebben een ontspannen weekend gehad. Op vrijdagavond is er altijd een kinderfilm. Op zaterdag hebben we boodschapjes gedaan en lekker gezwommen in het zwembad. Op zondag hebben we kerkdienst gekeken en lekker gelezen. Wel grappig, we volgen hier alsnog de Goudriaanse kerkdienst, omdat er hier alleen kerk is om 19:00 uur en dan gaan onze kinderen al naar bed.

Ik lees nu het boek ‘I am Malala’. Een meisje dat de pech had om in Pakistan geboren te worden. Daar worden meisjes als minderwaardig gezien. Onder de taliban werd onderwijs voor meisjes zelfs verboden. Samen met haar vader heeft ze zich uitgesproken voor het recht op onderwijs. Dit deed ze met gevaar voor eigen leven: op weg van school naar huis is ze beschoten, maar op wonderlijke wijze heeft ze het overleefd.

Dit boek helpt me om dankbaar te zijn voor alles wat wij gekregen hebben. Dat we mogen leven in een vrij land, met onderwijs en gezondheidszorg voor iedereen. Wij hebben het geluk dat we geboren zijn in een rijk land met oneindig veel mogelijkheden. Dat wij nu op de Global Mercy zitten kan alleen omdat wij scholing hebben gehad en financiële ruimte hebben om er een aantal maanden tussenuit te gaan. Een voorrecht om dit te mogen doen!

Op het schip zelf is ook veel om dankbaar voor te zijn. Het belangrijkste voor mij is toch wel dat Isa het hier heel erg naar haar zin heeft. Isa zit in een klas met in totaal 5 kinderen en heeft een hele lieve juf. Elke dag krijgt ze nu een half uurtje Engelse les van een andere juf. Ze doet dan allerlei spelletjes en leert er elke dag weer nieuwe woorden bij. Ook met haar klasgenootjes en de andere kinderen op het schip kan ze het heel goed vinden. Daarnaast doen we ook allerlei dingen die we thuis niet zouden doen: we gaan 2x per week zwemmen en er is elke vrijdag een film. Welk kind wil dat nu niet?

Eén reactie

  1. Dag Marieke en Simon,
    Inderdaad, alle reden om dankbaar te zijn! Zoveel goeds en moois om te lezen! Jullie schrijven zo fijn, alsof ik zelf er een beetje bij ben op ‘jullie’ woonschip! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *