Bor aan boord

Wauw! We wonen nu op de Global Mercy! Ook al zijn we er nog maar een paar dagen, het voelt als thuis. We zijn heel hartelijk ontvangen. Onze deur zit vol met briefjes en kaarten van mensen aan boord die ons welkom heten en in onze hut lagen koekjes en allerlei andere lekkernijen op ons te wachten. We arriveerden na het avondeten, maar er stond een heerlijke maaltijd voor ons klaar. We kunnen iedereen vragen om hulp, bijvoorbeeld als we verdwaald zijn op het schip of nog wat boodschapjes nodig hebben. Het voelt als een dorp, maar dan wat kleinschaliger en nog hechter. Een hele fijne omgeving om te zijn!

We wisten al een beetje hoe onze hut er uit zou zien, maar in het echt ziet het er veel mooier uit. Ons huisje is ongeveer 7 meter bij 7 meter (Ik heb geen meetlint, dus dit is een gok 🙂 Het zou ook iets groter kunnen zijn.) Ik zal even een rondleiding geven: Als je de hut binnen komt, heb je aan de linkerkant Isa’s kamer. Daarnaast de kamer van Joas en dan die van ons. Tegen de muur van onze slaapkamer zit een werkplekje, waar ik deze blog zit te typen. Achter mij is de bank. De bank, eettafel en keuken vullen de verdere woonkamer. Achter de keuken is onze (kleine) badkamer. Daar is een wastafel, wc en een douche.

Onze hut heeft 2 ramen, 1 in onze slaapkamer en 1 boven de bank. We kijken uit op Tenerife. Helaas wel een saai stuk van Tenerife, want we zitten in een havengebied. Maar alsnog is het uitzicht mooi, want je ziet de berg en ook nog een stuk van de oceaan. Aan de andere kant van het schip zie je alleen maar oceaan. Doordat het hier altijd waait zijn er flinke schuimkoppen te zien. Het blijft fascinerend om naar te kijken!

Wij wonen op ‘deck 9’, bij de 2 raampjes op de foto. In de hutten naast ons zitten ook families. Het is hier dus een gezellige boel, met veel kinderen.

Afgelopen maandag is Simon gestart met werken en had Isa haar eerste schooldag. We moeten allemaal nog ons ritme vinden, maar de eerste dagen zijn heel goed bevallen. Hoe onze dagen eruit zien, zullen we in een andere blog vertellen.

5 reacties

  1. Mooie weergave zo van jullie kamertjes. Ziet er gezellig uit. Meer heb je eigenlijk niet nodig, of wel?! Veel plezier met ontdekken vam het schip, Tenerife en al die boeken op je e-reader 😉
    Groet Judy

  2. Wat leuk om te zien hoe jullie zitten, de kaarten slinger heb ik ontdekt, leuk!
    De eerste dagen is het het zowiezo altijd wennen, maar dat gaat vanzelf goed komen.
    geleidelijk aan, kom je er helemaal in. gaaf hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *