Boodschappen doen

Heerlijk vind ik dat: even met de bakfiets naar Giessenburg of Nieuwpoort voor een boodschapje. Helemaal leuk is het als ik ook nog een verrassingsbox van Too Good To Go op kan halen. (Heb je hier nog nooit van gehoord, kijk dan even op de website: Too Good To Go – de app om voedselverspilling tegen te gaan. Wij zijn groot fan: ook op Tenerife hebben we al wat lekkers opgehaald!) Ik vind het fijn om even het huis uit te zijn, even te genieten van de buitenlucht en dan ook nog het gevoel hebben dat je nuttig bezig bent. Het klinkt misschien heel gek, maar dit is 1 van de dingen die ik het meeste mis. Wat is het lastig om hier ‘even’ een boodschapje te doen!

Vanmorgen had Simon vrij genomen zodat we even boodschappen konden doen voor Joas zijn verjaardagsfeestje. We wilden een busje reserveren, maar helaas was er geen beschikbaar. Het pendelbusje, dat regelmatig van het schip naar de winkels rijdt, was nog niet volgeboekt dus we konden meerijden. Voor Joas moesten we even een autostoel ophalen bij de receptie. Gelukkig was Simon mee, want dan kon hij de autostoel de ‘gangway’ (= loopplank) afdragen naar de kade. Ik vind het niet fijn om over de gangway te lopen, want het is gewoon een hele lange trap waarmee je in 1 keer 3 verdiepingen naar boven/beneden gaat. De treden zijn ook nog eens bol, dus het loopt heel ongemakkelijk. Daarbij staat er een flinke wind, dus je moet ook nog opletten dat je niet omvergeblazen wordt. Naar beneden gaat meestal wel goed, maar weer naar boven is echt een goede conditietraining. Zeker met een kind op je rug en boodschappen of een autostoel in je handen.

Nadat we succesvol de gangway af waren gekomen, hoefden we alleen maar in te stappen en werden we netjes voor de winkel afgezet. Onze boodschappenlijst was niet zo heel lang, want we hoeven tenslotte niet zelf te koken. Er stonden vooral dingen op de lijst om wat lekkers te maken voor Joas zijn feestje. Nu zijn Spaanse supermarkten echt een doolhof. Met goed zoeken hebben we de meeste dingen gevonden, maar sommige dingen hebben ze gewoon niet! Nu zijn er gelukkig meerdere supermarkten en hebben ze daar waarschijnlijk wel wat we zoeken. Alleen hadden we geen tijd om naar nog een supermarkt te gaan, want onze pendelbus stond alweer klaar om ons op te halen. Binnenkort nog maar een keer hetzelfde avontuur doen voor de overige boodschapjes.

Ik blijf liever aan boord van het schip. Gelukkig is hier ook een winkeltje. In de ship shop verkopen ze allerlei lekkere dingen, maar ook leuke souvenirs, zoals kleding van Afrikaanse stoffen. Ik was de eerste keer wel erg verbaasd dat ik op het schip hagelslag, stroopwafels en zelfs nootjes uit Oud-Alblas kan kopen. Na een paar keer in de Spaanse supermarkt te zijn geweest ben ik nu vooral heel blij dat ik weer bekende dingen zie en niet met Google Translate hoef te vertalen wat er op de verpakking staat. Ik vind het altijd leuk om even naar de ship shop te gaan. Helaas verkopen ze er zoveel ongezonde dingen dat ik beter niet te vaak kan gaan.

Naast de ship shop is ‘The Boutique’, daar ga ik ook heel graag naar toe. Het klinkt heel deftig, maar eigenlijk is het gewoon een kast waar je de dingen kan achterlaten die je niet meer nodig hebt. Zo hebben de meeste mensen meer spullen als ze weer naar huis gaan en dat past niet allemaal in de koffers. In The Boutique vind je veel kleding, maar ook boeken en andere leuke dingen. Ik ga er regelmatig even neuzen en er is altijd wel iets nieuws te vinden. Zo had Isa een keer het geluk dat er een hele grote stapel Nederlandse Donald Ducks lag. Hier heeft ze nu al vele uren plezier van en wij mogen ook zo af en toe meelezen. šŸ™‚

P.S.: Natuurlijk hadden we vandaag ook de andere gangway kunnen gebruiken, maar dat paste niet zo goed bij mijn verhaal. šŸ™‚ De 2e gangway wordt normaal door patienten gebruikt en is veel minder steil, omdat hij een verdieping lager het schip binnen gaat. Daarbij is het geen trap, maar een loopplank. Zo veel fijner! Het enige nadeel van deze gangway is dat je langer bezig bent, omdat je eerst nog een stuk door het schip moet lopen en nog een trap af/op moet. Omdat de pendelbus al op ons stond te wachten, hadden we daar vandaag geen tijd voor. Maar ook als je deze gangway gebruikt moet je je spullen nog 3 verdiepingen op sjouwen. Dan ga ik toch nog steeds liever met de bakfiets!

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *