Bak ze bruin

Drie keer per dag een warme maaltijd… De een moet er niet aan denken en de ander kan niet zonder. Op het schip kun je drie keer per dag een warme maaltijd krijgen. In de ochtend is er havermoutpap en eieren met spek of iets dergelijks. In de middag kun je een volledige warme maaltijd eten, meestal zijn dit ook de restjes van de dag ervoor die weer opgewarmd zijn. En in de avond maakt de keukenploeg weer wat lekkers voor ons klaar. Er zijn veel mensen die gebruik maken van de warme maaltijden. Alleen de Nederlanders, dat is toch wel een apart volkje, die eten toch wel graag 2 keer per dag een broodmaaltijd. Wij eten ook erg graag brood, vooral het versgebakken brood dat hier zo af en toe is. Heerlijk!

Helaas is er niet elke dag versgebakken brood, dus op de andere dagen moeten we tevreden zijn met wat minder lekker brood. Het brood is alsnog wel beter dan het gemiddelde supermarktbrood, dus we mogen zeker niet klagen, maar toch mis ik het wel om elke dag een lekkere boterham te hebben. Thuis was ik aan het experimenteren met zelf broodbakken, dus waarom zou ik het hier niet ook eens proberen? De kombuis is van allerlei handige apparaten voorzien, dus dat moet vast goed komen!

Deze week heb ik drie keer brood gebakken. Eén keer kleine broodjes, één keer een groot brood en nog een keer allebei. Het deeg mixen in zo’n prachtige keukenmachine ging goed. Het deeg rees super, dus met een goed gevoel schoof ik ze de oven in. De oven heeft geen raampje, dus je moet de deur open doen om te zien hoe het gaat. Dat is bij brood niet heel handig, dus ik kijk zo min mogelijk. Na 15 minuten zouden de broodjes klaar moeten zijn. Nee dus… Ik denk dat ze wel 35 minuten in de oven hebben gezeten. De dag erna 2 broden gebakken. Die zouden 50 minuten in de oven moeten. Met de ervaring van de dag ervoor verwachte ik iets tussen de 50 en 100 minuten. Na een half uurtje keek ik voorzichtig in de oven: al aardig verbrand. Hoe kan dat nu weer? Bij poging 3 heb ik kleine broodjes en een groot brood tegelijk gebakken. Het grote brood was in 20 minuten klaar en de kleine broodjes deden er 30 minuten over. Ik snap er niks meer van!

De kleine broodjes had ik gebakken voor een picknick. Als er een moeder jarig is, dan organiseert 1 van de andere moeders een verrassingsfeestje. Deze keer was er een wandeling met halverwege een picknick. We moesten ongeveer een half uur rijden tot aan de start van onze wandelroute. In dat stukje gingen we al aardig de hoogte in en werd het landschap steeds wat groener. Mooi om te zien! Bij aankomst ontdekte ik dat mijn deel van de picknick nog op het schip lag. Ik had van alles in mijn tas gedaan, behalve de broodjes… Gelukkig was het een mooie wandeling en een erg gezellige picknick. Ik vond het vooral ook heerlijk om even van het schip af te zijn en weer vogeltjes te horen fluiten. Het lijkt me leuk om meer van Tenerife te gaan verkennen. Aanstaande week staan er 2 uitjes op de planning, dus hopelijk kan ik daar volgende week meer over vertellen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *