In beweging

Donderdag 8 september, 9:30 uur
Sorry, even buiten adem! Toen ik bij de lift stond gingen er opeens allemaal lampjes knipperen: ‘Out of service’. Dus dan maar 6 verdiepingen met de trap naar beneden voor een Covid-test. Daarna weer 6 verdiepingen omhoog, met Joas op mijn rug. Best pittig! Maar een beetje beweging kan geen kwaad, want een rondje wandelen of fietsen heb ik nog niet gedaan. In de 2,5 week dat we nu aan boord zijn, ben ik 1 keer aan wal geweest. Als je van het schip af gaat wordt je allereerst bijna omvergeblazen door de sterke wind vanaf de oceaan. Deze harde wind zorgt er ook voor dat het behoorlijk koud aanvoelt. Als je daarna over het asfalt gaat lopen, in de zon en uit de wind, dan blijkt het heel warm te zijn. En dat alles met uitzicht op asfalt en beton. Niet echt uitnodigend…

Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat er weinig redenen zijn om van boord te gaan. Eigenlijk alles is aanwezig op het schip. Het eten wordt 3 keer per dag geserveerd in de dining room. Er is volop keuze en het smaakt altijd heerlijk! Als we nog iets anders willen, zoals hagelslag of een koekje, dan kunnen we dat kopen in de ship shop. We hebben ook een bank en een postkantoor. Ook voor een frisse neus hoeven we niet van het schip af. Op dek 11 is een zwembad, een speeltuin en stoelen om te genieten van het mooie uitzicht. Omdat je zo hoog zit kijk je hier overal overheen: prachtig! Het enige nadeel is dat het hier ook heel hard waait. Erg koud na het zwemmen! Maar vooruit daar zullen we niet over klagen, want hoe leuk is het dat er een zwembad aan boord is! 🙂

Donderdag 8 september, 13:30 uur
Zo, de was is opgevouwen! Hier doe ik meestal 3 wassen tegelijk. want dan ben ik lekker snel klaar. Er zijn hier heel veel wasmachines, dus ik zou zelfs nog meer tegelijk kunnen doen. Gelukkig zijn de wasmachines niet heel ver weg, maar wel echt verder weg dan mijn wasmachine thuis. Op een wasdag zet ik dan ook wel vrij veel stappen. En dat al sjouwend met mijn was en een baby op mijn rug. Zo heb ik toch een complete workout!

In de afgelopen weken heb ik veel gezeten. Helaas niet om te zitten lezen, maar omdat ik in voor mijn werk nog een aanvraag in moest dienen voor het promotieonderzoek dat ik in 2023 wil starten. Al mijn vrije tijd zat ik achter de computer. Ik mocht een kantoortje aan boord gebruiken, zodat ik ongestoord kon werken. Het was echt een uitdaging om alles op tijd af te krijgen, maar het is gelukt! Nu moet ik nog een aantal weken afwachten of ik financiering ga krijgen. Zo ja, dan kan ik de komende 4 jaar onderzoek gaan doen naar verbanden tussen gecijferdheid (omgaan met getallen) en schulden. Lijkt me reuze interessant!

Doordat al mijn vrije tijd is opgeslokt door mijn werk, heb ik nog geen tijd gehad om te lezen. Nadat ik mijn aanvraag had ingediend, ben ik wel gelijk naar de bibliotheek gegaan – ja, ook die hebben we aan boord – om een boek uit te kiezen. Helaas heb ik ook nu nog weinig tijd om te lezen. Het huishouden doen en voor de kinderen zorgen slokt bijna al mijn tijd op. Daarnaast zijn er ook nog veel activiteiten en trainingen waarbij verwacht wordt dat je aanwezig bent. Zo hebben we vanmiddag een brandoefening (elke donderdag). Deze keer gaan we dus niet gelijk starten met huiswerk, maar oefenen hoe we zwemvesten aan moeten doen.

Donderdag 8 september, 15:00 uur
Over 15 minuten gaat het alarm en wordt Isa uit school thuisgebracht. Joas ligt nu nog te slapen, dus die ga ik maar even wekken voordat het alarm gaat. Het alarm is niet echt een fijn geluid om door gewekt te worden… Ik ben heel benieuwd hoe deze oefening verloopt en hoe de kinderen het zullen vinden. Het schijnt dat de kinderzwemvesten zeer oncomfortabel zijn. We zullen zien. Als ik er erg in heb maak ik nog even een foto voor de site. Tot later!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *